Möt fler medarbetare!
Möt Peter Haaland - - Avega Group AB

Det bästa med Avega är att värderingarna och kulturen är på riktigt!

Möt Peter Haaland

Agil ledare på Avega

Peter har jobbat på Avega i Malmö sedan maj 2022.

Vad gör du på Avega?

Jag tar mig an uppdrag inom agilt ledarskap, just nu som Scrum Master hos en av Avegas stora kunder i Malmö. Jag bidrar med att organisationen, produktägaren och teamet har en god och sund balans mellan prestation/resultatjakt till att också främja kontinuerligt lärande och att må bra på jobbet. Jag lägger en hel del tid på coaching, vilket jag också är certifierad inom.

Det är fascinerande att se vilken effekt det har på individer när de själva får hitta sina utvecklingsområden och sätta upp vision och målsättning utifrån egen agenda. Det ska såklart stämma överens med organisationens agenda, men det blir så mycket kraftigare när varje individ får formulera det på sitt sätt. Där är coachingen ett perfekt verktyg för att få till det.

Varför är agilt ledarskap så spännande?

Mest på grund av att det är så levande, det förändras hela tiden. Det handlar om människor och hur vi fungerar, dels som individer men framför allt i grupp tillsammans med andra. Att få se grupper utveckla psykologisk trygghet och därigenom bli mer effektiva och skapa ett bättre resultat, samtidigt som varje individ mår lite bättre är det bästa resultatet jag kan se i min roll. Som ledare kan vi inte bara luta oss tillbaka på gammal forskning om motivation (piska/morot) och styrning utan detta är ett fält som hela tiden utvecklas och vi får mer kunskap hela tiden.

Möt Peter Haaland - - Avega Group AB

Vad är det bästa med Avega?

Att värderingarna och kulturen är på riktigt. Efter mitt första år på Avega är jag oerhört imponerad över det fina ledarskap som visas i praktiken och att man är mån om att inte växa för snabbt utan att det ska göras utifrån rätt typ av personer som delar samma grundvärderingar.

Beskriv en Avegan!

Professionell, ödmjuk, prestigelös och älskar att lära sig nya saker.

Det här visste du inte om mig

Efter att jag hade vunnit ett par SM-guld i innebandy med Storvreta så bodde jag ett halvår i Sydney och lärde mig åka skateboard (det gör ont i vuxen ålder). Jag arbetade även som barista 😊

Möt Peter Haaland - - Avega Group AB

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster