Möt fler medarbetare!
Möt Johanna Romin - - Avega Group AB

Varje gång man kommer ”hem” till kontoret så får jag energi. Det finns en kraft i att kunna ventilera vardagens utmaningar från kunduppdraget med andra med liknande erfarenheter

Möt Johanna Romin

Konsult inom kravanalys och backlog-arbete

Johanna har jobbat på Avega sedan 2011.

Vad gör du på Avega?

Jag är konsult inom kravanalys och backlog-arbete och arbetar ofta i roller som Business Analyst, Coach, Produktägare eller Produktledare i agila tåg. Jag kallar mig ibland för Discovery coach, då jag stöttar i det kontinuerliga arbetet med att utforska behov och krav.

Ofta är det överväldigande mycket som behöver göras i en backlog, och många kunder brottas med prioritering och styckning av kraven. Jag hjälper kunder att få struktur och överblick, och att förbättra sin förmåga att arbeta värdedrivet och ta medvetna beslut kring vad som behöver göras när.

Varför är Backlog refinement så spännande?

Jag går generellt igång på att bringa ordning i kaos, men det är även för mig utvecklande att bygga en förståelse för en verksamhet och lära mig förstå deras ”språk” och terminologi, så att jag därigenom kan hjälpa dem bättre att prioritera.

Sen är det för mig framförallt energigivande att få arbeta med många olika människor och facilitera goda möten och dialoger.

Vad är det bästa med Avega?

Kulturen. Varje gång jag kommer ”hem” till kontoret så får jag energi. Det finns en kraft i att kunna ventilera vardagens utmaningar från kunduppdraget med andra med liknande erfarenheter, på så sätt hjälper vi varandra samtidigt som vi hjälper kunderna ännu bättre.

Vad är ditt roligaste minne på Avega?

När vi som Avegas rockband på en konferens gjorde entré på en scen på stranden i Grekland via en glashiss. Det var mäktigt att bli emottagna av ett sånt jublande (och okritiskt) publikhav av kollegor!

Avegas egna band jammar ihop med jämna mellanrum, och då och då spelar bandet på våra konferenser och AW:s. Alla som kan spela eller sjunga på Avega får vara med i bandet vilket kan bli en salig blandning men otroligt härligt med alla personligheter.

Möt Johanna Romin - - Avega Group AB

Beskriv en Avegan!

Skarp och samtidigt Prestigelös. Erfaren och samtidigt nyfiken. Seriös och samtidigt lekfull.

Det här visste du inte om mig

Utöver sången och musiken så hittar jag min bästa mindfulness i handarbete. Ibland loggar jag faktiskt in i dagens första teams-möte med en stickning.

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster