Möt fler medarbetare!
Erik Schumann, förändringsledare och agil coach hos Avega.

Människor, känslor, analyser och förändring. Det kan inte bli bättre!

Möt Erik Schumann

Lean and Agile Navigator

Erik har jobbat på Avega sedan 2016.

Vad gör du på Avega?

Det har jag funderat på länge. Jag jobbar med att hjälpa kunderna införa ett lean eller agilt arbetssätt och mindset. Både som rådgivare och coach, men även som förändringsledare eller rent operativ i en central agil roll som Release Train Engineer eller leveransledare.

Lite kort om din roll, uppdrag och vad du bidrar med hos kund.

Ibland jobbar jag med en kund som vill ta nästa steget i en agil förändringsprocess, ofta att jag kommer in om det klämmer någonstans och kunden inte kommer vidare eller märker att det har blivit fel på den vägen. Det jag bidrar med hos kund är fokus, perspektiv och erfarenhet från mer än 25 år av förändringsledning i det området. Ofta leder det till mer arbetsglädje, mer fokus på levererad värde och förbättrad efficiens hos kunden.

Varför är agil förändrinslednig så spännande?

Trots att jag varit med så länge, så lär mig något nytt varje dag. Det kanske säger något om att jag lär mig för lite 😉? Dessutom får man jobba med så sjukt kompetenta människor. Det otroligt roligt. Människor, känslor, analyser och förändring. Det kan inte bli bättre.

Erik Schumann, förändringsledare och agil coach hos Avega

Vilket är ditt mest spännande uppdrag?

Det var svårt. Så många som varit bra. Det som som sticker ut lite var mitt uppdrag på SEB Kort, där vi inte bara ville förflytta hela utvecklingen till en agil utvecklingsorganisation enligt SAFe ramverket utan under samma resa tog tag i affärsverksamheten också för att komma närmare affärsagilitet, omorganisera oss enligt värdeskapande och införde en ny verksamhetsplanringsprocess runt dett baserad på OKR:er, Hur mycket jobb som helst. Hela bolaget ändrade sitt arbetssätt och förflyttade sig till ett mer kundcentrerat perspektiv. Häftigt att få vara med och bidra i detta.

Vad är det bästa med Avega?

Den var enkel: Människorna. Alla är så sjukt erfarna, ödmjuka och hjälpsamma. Ett helt fantastiskt bolag att jobba på. Det manifesterar sig bl.a. i Elevate, vår kompetenssatsning från konsulter för konsulter, där jag är ansvarig för området Agilt och SAFe. Så många erfarna kollegor som hållit semianarier och utbildningar för varandra under åren. Men även fritidssatsningen Activate, där jag spenderat många trevliga timmar med brädspel, runt mat och andra trevliga saker.

Är det något annat du vill lyfta fram med Avega?

Det skulle i så fall vara hur värderingstung Avega är. Våra värderingar är ju Kraft, Medmönsklighet och Professionalism där jag vill lyfta upp just Medmänsklighet,

När jag var i en väldigt svår situation i tiden från att min fru insjuknade i cancer och även efter att hon dog några år senare, så har Avega varit en fantastisk arbetsgivare med fantastiska kollegor som gjort mycket mer än de hade behövt för att hjälpa mig i den svåra situationen. Det kommer jag alltid vara tacksam för,

Det här visste du inte om mig

Jag är väldigt intresserad av många olika kulturformer. Under min studietid var jag i Elevrådet ansvarig för Universitetets kultursatsningar och kulturbudget, där vi satsade bl.a. på experimentell dans, utställningar från partneruniversitet i den globala södern, olika musikstilar och mycket mer. Så jag har inte bara varit projektledare för mjukvara utan även producent/projektledare för kulturevenemang.

Erik Schumann, förändringsledare och agil coach

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster