Möt fler medarbetare!
Möt Laura Mardones - - Avega Group AB

Efter 14 år på storföretag känns det bra att vara på ett ställe där individen får mer utrymme.

Möt Laura Mardones

Lead scrum Master på Avega

Laura har jobbat på Avega sedan april 2021.

Vad gör du på Avega?

Började arbeta på Avega i april i år och första uppdraget är som Lead Scrum Master. Det är utmanande och spännande, lagom mycket svårigheter för att hålla intresset ständigt vid liv, och roliga kollegor med vilka man kan ha roligt – mycket skratt och skämt innan och efter mötena.

Vad är det bästa med Avega?

Efter 14 år på storföretag känns det bra att vara på ett ställe där individen får mer utrymme. Det kan tyckas trivialt, men en bukett blommor på födelsedagen betydde jättemycket för mig. Men i ett större sammanhang, får jag känslan av att jag verkligen kan vara med och påverka vad Avega gör. Jag är också väldigt glad över att kunna vara med och starta upp Avega-bandet igen ”the eMotions”. Kom och lyssna på nästa Avega-event!

Beskriv ditt mest spännande uppdrag!

Det mest spännande uppdraget för Avega är det jag har just nu. Det ÄR spännande. Det är en komplex situation med en komplex leverans med komplexa kund-relationer. För mig, som gillar pussel och logiska gåtor, så är det perfekt. Jag har kompetenta, prestigelösa och fantasifulla kollegor som också taggar på utmaningen och vill testa olika sätt att tackla utmaningarna. Vi lyfter varandra och firar framgångarna var helst vi hittar dem.

När jag var ung och grön, jobbade jag internationellt som konsult, över Västeuropa och hela Nordamerika. Men häftigast var nog månaderna jag tillbringade i Australien. Jag har ett väldigt starkt minne från det uppdraget, från ett event, där två väldigt passionerade säljare kände starkt för de processer vi höll på att förbättra. Det hela kom till sin spets en eftermiddag, och de två stora karlarna stod och nästan skrek på varandra, medan resten av gruppen storögt och intresserat glodde på säkert avstånd, ifall knytnävarna plockades fram. (”Ta fram popcorn!”).

Då klev jag emellan, en halvmeter kortare och säkert 30 år yngre, spände blicken i först den ene och sen den andre. ”DU sätter dig ner här och lyssnar. DU sätter dig ner där och redogör LUGNT OCH SANSAT för dina argument. Jag sa SITT!”

De satte sig ner. Ibland är det härligt att vara den externa konsulten.

Det här visste du inte om mig

Sång och dans är centrala delar av min tillvaro!

Jag är trefaldig världsmästare i kvinnlig barbershopsång med kören Rönninge Show Chorus. (Under en kort period var vi bara enfaldiga, sen tog vi hem vår andra medalj.)

Stickar gärna på jobbmöten och har en egen podd tillsammans med en kompis, ”Sticklunchen the Pådd”.

Har en start-up tillsammans med två vänner i UK, MusicBridge, som hjälper körer och större ensembler att snabbt komma igång med att musicera online med hjälp av mjukvaran Jamulus.

Producerar, regisserar och uppträder nästan varje vecka på online-showen WorldJam.

Licenserad instruktör i Zumba Fitness och Strong Nation. Kanske blir det en Avega Activate när man väl får träffas igen. Activate är Avegas forum för att umgås tillsammans utifrån olika intresseområden.

Möt Laura Mardones - - Avega Group AB Möt Laura Mardones - - Avega Group ABMöt Laura Mardones - - Avega Group AB Möt Laura Mardones - - Avega Group AB

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster