Möt fler medarbetare!
Möt Stefan Werin - - Avega Group AB

Jag känner en trygghet i att alltid kunna lita på att en Avegan kommer leverera, och vilja ge det lilla extra, både professionellt och socialt.

Möt Stefan Werin

Arkitekt på Avega

Stefan har jobbat på Avega sedan 2012.

Vad gör du på Avega?
Jag jobbar som lösningsarkitekt och systemarkitekt, där mitt primära fokus varit Supply chain management-processer inom Oracles affärssystem. Jag har sedan många år ansvar som systemarkitekt och configuration manager för centrala affärssystemet hos en av Avegas kunder.

Genom åren har jag varit med och utökat och vidareutvecklat kundens lösningar i ERP-systemet, genomfört uppgraderingar, integrerat med 3PL-partner mm. I och med att affärssystemet är centralt och kritiskt för kundens olika verksamhetsområden så är varje dag spännande, och innehåller många utmaningar.

Jag har varit hos många kunder genom åren, men mitt hjärta klappar lite extra för min nuvarande kund där jag varit till och från sen 2004 då ERP-systemet ursprungligen implementerades.

Varför är arkitektur så spännande?
Jag tycker samspelet mellan verksamhet och IT, såväl som samspelet mellan olika delar inom IT, är intressant och spännande. Att hitta lösningar på kundens problemställningar, och omsätta verksamhetskrav till IT-lösningar är både utmanande och kul. Som arkitekt får man jobba i gränslanden mellan olika verksamhetsområden och med olika enheter inom IT, gå från helikoptervy ned till detaljer, och tillbaka upp igen. Att kombinera detta med att jobba med människor, och att få människor att bättre förstå varandra, är kanske det som jag tycker är roligast och mest spännande.

Möt Stefan Werin - - Avega Group AB

Beskriv ditt mest spännande uppdrag!
Förutom mitt nuvarande uppdrag, som innehållit många spännande projekt genom åren, så har jag ett uppdrag som jag ofta tänker tillbaka på. Jag hade rollen som lösningsarkitekt på en av apotekskedjorna under omregleringen av svenska apoteksmarknaden. Att få vara med när ett nytt bolag byggdes upp, få vara med om omregleringen av en monopolmarknad och få ha rollen som lösningsarkitekt för kundens systemstöd, både centralt och i butiker, var väldigt spännande.

Vad är det bästa med Avega?
Det bästa är alla kollegor, den värme och den kompetens som finns hos Avega. Jag har tidigare jobbat på både större och mindre konsultbolag, men tycker att Avega funnit en perfekt mix av stort och litet i ett. Jag tycker även att Avegas plattformar, såsom Elevate (Avegas kompetensforum) ihop med matchningsprincipen 1:1 (medarbetaren är med och väljer sitt uppdrag) ger en otrolig styrka för såväl medarbetare som våra kunder.

Vad är ditt roligaste minne på Avega?
Jag har många roliga minnen från Avega, vilka hunnit bli ganska många efter mer än 10 år. Men det som jag framför allt bär med mig är våra konferenser. Avegas konferenser, med kombination av kompetensutveckling, erfarenhetsutbyten, socialt umgänge och härliga resmål är något som jag verkligen vill lyfta fram.

Frågar jag vår dotter så skulle hon dock säga familjedagarna på Gröna Lund, vilket också säger mycket om Avega. Även våra familjer får en möjlighet att inkluderas i Avegas gemenskap.

Beskriv en Avegan!
En Avegan är social och trevlig, och samtidigt driven och kompetent och vill göra skillnad såväl hos kunder som hos Avega. Jag känner en trygghet i att alltid kunna lita på att en Avegan kommer leverera, och vilja ge det lilla extra, både professionellt och socialt.

Det här visste du inte om mig
Jag älskar att hänga i stallet, där dottern rider.

Det kanske inte gått så många förbi, men jag har även alltid varit förtjust i allt som drivs framåt av motorer. När min fru ville flytta en bit norrut så blev mitt motkrav att vi (eller kanske främst jag) skulle köpa en snöskoter. Nu flyttade vi kanske inte alls tillräckligt långt norrut för att det skulle vara motiverat, men numera så har våra bilar och min motorcykel iaf sällskap av en snöskoter. Man vet aldrig, det skulle ju kunna komma snö någon dag…

Möt Stefan Werin - - Avega Group AB

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster