Så här undviker vi att allt växer vilt i digitaliseringen – Power Platform Governance –

23 februari, 2021

Så här undviker vi att allt växer vilt i digitaliseringen - Power Platform Governance - - - Avega Group AB

Power Platform Governance

Så här undviker vi att allt växer vilt i digitaliseringen

Power Platform är Microsofts Low code–satsning (en plattform där man utvecklar i ett grafiskt gränssnitt) för att öka takten i digitaliseringen av många affärstillämpningar. Det ökar möjligheten att snabbare hjälpa till och samarbeta för att lösa problem effektivt genom att kunna få fram appar på enklare sätt.  Med Power Platform kan man analysera data, bygga lösningar, automatisera processer och få stöd av virtuella handläggare. Men vad händer om det här bli lättare för verksamheten – kommer det att växa sig vilt och bli svårhanterligt?

Med Power Platform kan avancerade användare bygga sina egna mobila appar med automatiserade flöden och rapporter utan att vara beroende av utvecklare på IT-avdelningen. Applikationsutvecklare som bryggar mellan verksamhet och IT kan ta fram kraftfulla applikationer på kortare tid.  Den här demokratiseringen av IT skapar både nya möjligheter och nya utmaningar.

Hur undviker vi att användare bygger appar som läcker känslig data? Vad händer om vi slår i taket på antalet tillåtna Power Platform miljöer och hur säkerställer vi att det finns en ägare till varje applikation och workflow?

I denna Elevate delar Avegas konsulter Helena och Silvia sina erfarenheter om hur man sätter upp en Governance-struktur kring Power Platform samtidigt som man skapar en kreativ miljö där användarna själva skapar värde och sprider kunskap på plattformen.

Dela