AI, Copilot, Digital Transformation, Microsoft 365

Så kommer du igång med Microsofts AI-assistent Copilot!

Av Joakim Westergren

Microsofts AI-assistent Copilot är här – och förstår svenska! Det innebär att alla användare enkelt kan få AI-assistans direkt i sina vanligaste verktyg. Copilot kan öka både effektivitet och kvalitet, men hur kommer man igång?

Copilot är en assistent som hjälper dig att jobba effektivare och kan dessutom automatisera dina flöden. Den är inbäddad i Microsoft 365-apparna du använder varje dag – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams med mera.  Detta ger dig och dina medarbetare möjlighet att fokusera på arbete med högre värde som främjar innovation och affärsutveckling.

För att komma igång och få ut effekt snabbt är våra tips att börja smått, testa sig fram och se till att få med sig medarbetarna i förändringen.

Här är våra bästa tips för att komma igång:

Börja smått – kommunicera brett!

Genom att börja med specifika användarfall kommer du och dina medarbetare igång och ser snabbt nyttan med Copilot samtidigt som ni lär er inte bara verktyget utan också dess användningsområden. Parallellt informerar man brett i organisationen om varför ni börjar jobba med Copilot och vilka effekter det ger. Målet är att skapa medvetenhet och nyfikenhet kring verktyget och arbetssätten.

Lär längs vägen

Utvärdera vilka användarfall och arbetssätt som funkar bäst för er. Ha en kontinuerlig öppen dialog kring hur ni vill jobba med Copilot. Var skapar ni mest nytta? Parallellt är fokus på att utbilda medarbetarna i Copilot och testa fler användarfall.

Utveckla era processer för att matcha era nya arbetssätt!

För att få ut full effekt av Copilot behöver man ofta se över inte bara individuella arbetssätt utan även sina processer baserat på vilket data man har tillgång till. Det kräver att ni kommer överens om hur ni ska jobba. Här behöver ni, tillsammans med medarbetarna, definiera hur processerna ska se ut och sedan öva på att jobba på ett nytt sätt.

Vill du veta mer om hur du får ut nyttan av Copilot? Kom på vårt lunchseminarium den 17 september – eller kontakta Joakim Westergren redan nu.

Läs mer om vårt event och anmäl dig här!

 

Dela