Mikkel Brandtvig ny VD och koncernchef i Avega när Tone-Marie Wahlström väljer att lämna Avega

Mikkel Brandtvig ny VD och koncernchef i Avega när Tone-Marie Wahlström väljer att lämna Avega - - Avega Group AB

Mikkel Brandtvig har utsetts till ny VD och koncernchef i Avega. Han är idag ansvarig för Avegas interna funktioner och har tidigare varit försäljningschef. Han börjar i sin nya roll den 1 juni. Tone-Marie Wahlström, som har varit VD sedan september 2022, har valt att lämna Avega.

Mikkel har haft ledande befattningar och varit en del av ledningsgruppen på Avega under tio års tid. Han började som försäljningschef och tog sedan över ansvaret för de interna funktionerna. Innan sin tid på Avega har han haft en rad ledande befattningar, bland annat som affärsområdeschef och VD.

– Jag är väldigt glad att Mikkel går in i rollen som VD och koncernchef. Han känner bolaget mycket väl, är en mycket erfaren ledare med en tydlig affärsmässig förankring kombinerat med förmågan att se människor och bygga kultur. Han har mitt fulla förtroende i att fortsätta utveckla Avega mot en ännu starkare marknadsposition inom digital transformation och innovation, säger Benny Carlsson, styrelseordförande i Avega.

– Jag ser fram emot att fortsätta bidra till Avegas utveckling i denna nya roll. Avega är ett unikt företag med oerhört kompetenta konsulter och intressanta, spännande kunder. Jag vill fortsätta utveckla en arbetsplats där konsulterna trivs och utvecklas och ett företag som kunderna väljer att samarbeta med, säger Mikkel Brandtvig.

Tone-Marie Wahlström har valt att lämna Avega för att flytta tillbaka till Norge där hon har vänner och familj. Hon kommer att vara tillgänglig för överlämning fram till sommaren.

– Jag vill verkligen tacka Tone-Marie för allt hon gjort under sin tid som VD. Det har varit en spännande men samtidigt utmanande tid för konsultbranschen. Många tuffa och nödvändiga beslut har fattats och genomförts, som tillsammans har bidragit till att Avega nu har en stark plattform att bygga vidare på. Jag önskar Tone-Marie all lycka till framåt, säger Benny Carlsson.

Dela