Möt fler medarbetare!
Håkan Wikenstål, BI & Analyticskonsult på Avega.

Att man jobbat fram så bra värderingar, både ut mot marknaden och in mot sina anställda. Man blir sedd och uppskattad som medarbetare. Ett varmt och mjukt arbetsklimat.

Möt Håkan Wikenstål

Konsultande ledare, BI & Analyticskonsult

Håkan har jobbat på Avega sedan augusti 2018.

Vad gör du på Avega?

Jag är BI & Analytics-konsult, men också konsultande ledare.

Berätta om din roll och uppdrag!

Min roll som konsultande ledare innebär att jag är med och avlastar min chef genom att ta ett delansvar för 6 av mina konsultkollegor. De känns fint att hjälpa till och det är en förmån att få lära känna dessa kollegor lite extra bra.

När det gäller mitt jobb som konsult inom BI & Analytics, så brukar jag förklara för vänner och bekanta att jag hjälper mina kunder med att få ut så bra information som möjligt ur system som dom redan har. Jag har sedan skoltiden alltid gillat logik, att hitta hur saker och ting hänger ihop och att lösa problem. Jag tar reda på vilken typ av data verksamheten behöver för  att kunna fatta rätt beslut. Det gäller sedan att hitta informationen och skapa ett flöde som extraherar och tillgängliggör den på rätt sätt.

Det kan vara utmanande och spännande att lösa de olika önskemålen, men väldigt tillfredsställande när man i samarbete med kunden hittar rätt lösning och de uppskattar ens insats. Just nära dialog med verksamheten är en viktig del av jobbet för mig. Mitt mål är alltid att upplevas mer som en kollega än en leverantör!

Vad är det bästa med Avega?

Att man jobbat fram så bra värderingar, både ut mot marknaden och in mot sina anställda. Något som är påfallande är att på Avega är EQ lika viktigt som IQ. Man blir sedd och uppskattad som medarbetare. Ett varmt och mjukt arbetsklimat. För att vara ett IT-bolag så är det ovanligt bra balans mellan könen. Majoriteten av de som leder bolaget är kvinnor, vilket är unikt. Och bra!

Håkan Wikenstål Musiker

Det här visste du inte om mig

Jag har en tidigare karriär som musiker. Det blev sammanlagt 17 år på heltid med instrumentstudier och jobb. Mina instrument är trombone och euphonium (de flesta behöver nog googla det 😉)

Mina huvudintressen är tre olika M:

Musik, Mat & Malmö FF

Beskriv en Avegan!

En Avegan är med största sannolikhet en person som är väldigt smart och bra på sitt område – och väldigt trevlig 🙂

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster