Möt fler medarbetare!
Möt Jacob Cedertun - - Avega Group AB

Jag gillar verkligen att skapa förändring som ger tydlig nytta!

Möt Jacob Cedertun

Verksamhetskonsult & projektledare på Avega

Jacob har jobbat på Avega sedan oktober 2020.

Vad är det bästa med Avega?

Det bästa just nu är den starka tilliten vi har i teamet. Min ledare har verkligen tagit sig tid att säkerställa att vi alla mår bra, både personligt och professionellt. Jag gillar också att det finns en öppen attityd till diskussion och samarbete på Avega. Det främjar initiativ och kreativitet!

Vad gör du på Avega?

Jag är en erfaren verksamhetskonsult och agil projektledare. Det innebär att jag arbetar med att förbättra och underlätta verksamheter och att jag driver projekt mot tydliga mål.

Just nu jobbar jag med en kund som genomgår flera stora transformationer. Både system och verksamheten ska bli mer agil. Genom att strömlinjeforma värdeströmmar, konsolidera system och förändra arbetssätt kommer kunden bli mer framgångsrik i en redan konkurrensutsatt bransch.

I mitt nuvarande uppdrag har jag flera roller. Jag engagerar kunden, driver projektet framåt och säkerställer att affärsnyttan hela tiden är i fokus. Helt centralt för att lyckas i mitt uppdrag är samarbete och delaktighet!

Möt Jacob Cedertun - - Avega Group AB

Varför är ditt uppdrag så spännande?

För att jag får göra det jag brinner för! Jag får hjälpa kunden att bli framgångsrik och jag får lösa problem. Jag gillar verkligen att skapa förändring som ger tydlig nytta.

Det här visste du inte om mig!

Under min studietid i Texas blev jag inspirerad av Che Guevaras självbiografi ”Dagbok från en motorcykel” som skildrar hans långa resa genom Syd- och Latinamerika. Sagt och gjort; jag köpte en motorcykel och begav mig tillsammans med en vän genom Sydamerika för att utforska mina drömmar.

Under resan kom vi bland annat till ökenoasen Huacachina, ökända Death Road i Bolivia, det beryktade fängelset San Pedro, världens högsta sandberg Cerro Blanco och inkaruinen Machu Picchu. Och många, många fler makalösa platser.

Körandet av motorcykel i Lima var kaotiskt och vi insåg snabbt att det skulle vara livsfarligt att fortsätta på två hjul. Vi bestämde oss därför för att ta oss vidare med bil. Det bästa minnet från resan var när vi sent en eftermiddag rullade in med rykande motorhuv i Arequipa. Vi lyckades få tag i en mekaniker som kunde laga bilen medan vi hyrde mulor som tog oss ned till botten av en 3,5 km djup ravin. Där nere träffade vi tre lokala guider som vi utmanade på fotboll tills det blev mörkt. Sedan tog vi mulorna upp ur ravinen i totalt mörker. ”Mulorna har bra mörkerseende, det är bara vi som inte ser något”, sa guiden.

Jag blev aldrig någon revolutionär ledare, men resan lärde mig hur viktigt det är att vara anpassningsbar, handlingsorienterad och ha ett öppet sinne.  Och samtidigt vara empatisk och ha roligt längs vägen.

Allt det här har jag tagit med mig i jobbet som konsult på Avega. Och det har jag stor nytta av!

Möt Jacob Cedertun - - Avega Group AB

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster