Svelte – Ännu ett ”ramverk” för webben, var det värt det?

3 maj, 2021

Svelte - Ännu ett "ramverk" för webben, var det värt det? - - Avega Group AB

Svelte – Ännu ett ”ramverk” för webben, var det värt det?

En kompilator för webben i ett närliggande solsystem vid namn Svelte. Big bang eller svart hål är frågan…

Vad är det som händer på Javascript-marknaden? Det poppar fortfarande upp nya Javascript-ramverk som ska revolutionera i samma takt som det dyker upp ramverk/kompilatorer som ska fokusera på att komma närmare DOM:en och bidra till en mer enhetlig webbstandard.

I denna föreläsning kommer vi utgå från ett riktigt business case där vi tar och går igenom hur Svelte var lösningen för oss, vilka förutsättningar vi hade och vilka problem vi behövde lösa. Vi kommer gå igenom vad vi har tyckt fungerat bra respektive dåligt med att välja en så pass ny spelare på marknaden och använda det i produktion från dag 1.

Vad har vi lärt oss på vägen och var det värt risken att prova ett så pass nytt “ramverk” med de förutsättningarna vi hade? T.ex. att stödja Chrome 53 på Android-enheter med Android version 4.

Kom och lyssna på en resa i både hoppets och förtvivlans mörka hörn, vart vi står nu och utmaningar framåt.

Målgrupp

Ni som är intresserade av Javascript och web components (HTML custom elements) – systemutvecklare och kodnära arkitekter samt intressenter som står inför ramverksutmaningar i sina organisationer.

Talare

Andreas Jangefalk, konsult på Avega Group, senior fullstack-utvecklare som på senare år har gått mer och mer mot frontend-utveckling. Med 5 år på nacken har Andreas hållit på med mycket fintech-utveckling samt greenfield-projekt hos diverse kunder för att lyfta teknikstackar till mer moderna samt bygga nya lösningar från scratch.


Hur gör jag för att delta på eventet?

Klicka här! så tar vi dig vidare till Teams där eventet är online.

Vid frågor kontakta gärna
Andreas Jangefalk!

Mejl: andreas.jangefalk@avegagroup.se
Telefon: 076-0504665.

Dela