Så skapar du agila, experimenterande och välpresterande team – Lean UX

28 september, 2021

Så skapar du agila, experimenterande och välpresterande team - Lean UX - - Avega Group AB

Så skapar du agila, experimenterande och välpresterande team – Lean UX

Det är svårt att skapa riktigt bra kundanpassade IT-lösningar. Att förstå exakt vad kunderna vill ha är lurigt, även med ett bra krav-arbete. Hur vet vi då att den lösning som vi spenderar tid, pengar och energi på verkligen blir kundanpassad och bra?

Sara Jirholm på Avega har funderat länge på detta och på hur man kan få in UX-arbetet i utvecklingssprinten så att det inte blir ett sidospår. Hon hittade – och fastnade för – metoden Lean UX.

Bättre samarbete, lägre risk och smartare lösningar med agilt förhållningssätt

Lean UX är ett agilt sätt att jobba med UX. Man går från att prata om krav till att i stället utgå från antaganden som sedan valideras kontinuerligt. Hela teamet experimenterar sig fram till rätt lösning. Detta ger inte bara smartare lösningar med lägre risk, utan också ett bättre samarbete och en roligare utvecklar-vardag.

Talare

Sara JirholmSå skapar du agila, experimenterande och välpresterande team - Lean UX - - Avega Group AB, konsult på Avega.
Under den här föreläsningen delar Sara med sig av sina egna erfarenheter av att jobba med Lean UX. Vad bör man tänka på? Vilka förutsättningar krävs? Och vilka fallgropar kan man undvika?

 


Vid frågor om eventet kontakta gärna:

Niklas Rask
Mejl: niklas.rask@avegagroup.se
Telefon: 0725-723303

Dela