Machine Learning IRL

10 maj, 2022

Machine Learning IRL - - Avega Group AB

Machine Learning IRL

Artificiell Intelligens och Machine Learning i verkliga livet – ett kundcase

Du har väl inte missat den hype som råder kring AI och ML, alla idéer och visioner som målas upp om problem som kan lösas på denna väg. Men kanske finns det en negativ korrelation mellan entusiasm och engagemang för AI/ML, och faktisk kunskap om hur det fungerar, och vad det faktiskt kan användas till?

Avega har hjälpt en av våra kunder att genom främst machine learning försöka hitta samband mellan en kunds olika kontor och benägenheten eller risken för arbetsskador, i syfte att kunna förstå var olika insatser kan behöva sättas in för att minimera och för att förstå vilka faktorer som utgör dessa risker.

I detta Elevate får du veta mer om denna resa, det projekt som landade i rekommendationer kring arbetsskador för en av våra kunder. Du får därmed inblick i hur det går till att träna en prediktionsmodell.

Talare

Dmitri Apassov, konsult, på Avega, har jobbat med datauppdrag inom bank, börs, bokföring och retail; Han är precis och analytisk; Dmitri har en doktorsexamen i matematik från Lunds universitet.

Kontakt

Vid frågor kontakta Avegas konsult, Britt Sandqvist.


Utvecklas med Avega!
Elevate är Avegas forum för kompetensutveckling där våra medarbetares intressen och behov styr innehållet.
Syftet är att kunna erbjuda en plattform där såväl våra medarbetare som våra kunder kontinuerligt utvecklas.

Dela