Hjärnfokus på Retorik

26 oktober, 2023

Hjärnfokus på Retorik med Hajja Hjärnfokus hos Avega. Vänster höger mänsklig hjärna koncept. Kreativ del och logisk del med social och affärsmässig klotter isolerad på vit bakgrund

Seminariet handlar om att bli bättre på att presentera med hjälp av hjärnfokus på retorik. Genom retoriska strategier får deltagarna effektiva verktyg för att utveckla sin kommunikativa förmåga. Urvalet av strategier handlar främst om hur man gör för att fånga och behålla åhörarnas uppmärksamhet.

Under seminariet varvas teori med korta övningar för att få möjligheten att omsätta teorin till ett görande. Innehållet passar oavsett om deltagarna ska hålla en dragning på ett möte, hålla ett föredrag, leda en utbildning eller en workshop. Små förändringar får stor effekt!

Disposition: Att ordna innehållet så att det engagerar och fastnar i minnet. Vi presenterar en klassisk modell för att disponera ett innehåll med fokus på inledningen och avslutningen. Hjärnan, minnet och seriepositionseffekten.

Action: Att framföra ett innehåll som fångar uppmärksamhet och engagerar lyssnaren med fokus på kroppsspråk, gester, åhörarkontakt och rösten som verktyg. Hjärnan, spegelneuroner och vikten av att smitta med rätt känsla.

Hjärnsmarta presentationer: Att skapa presentationer som underlättar för deltagarnas uppmärksamhet och skapar goda förutsättningar för att minnas. Hjärnan, arbetsminnet och tre principer som styr uppmärksamheten i en presentation.

Talare

Annika Nilsson och Lena Winqvist från Hajja Hjärnfokus är föreläsare, utbildare och läromedelsförfattare och är väl förtrogna med den kognitiva neurovetenskapen och den klassiska retoriken samt presentationsteknik.

Annika Nilsson och Lena Winqvist från Hajja Hjärnfokus är föreläsare, utbildare och läromedelsförfattare och är väl förtrogna med den kognitiva neurovetenskapen och den klassiska retoriken samt presentationsteknik. I augusti släptes deras senaste bok ”Hjärnfokus på retorik i arbetslivet”

Torsdag 26 oktober 2023

Vi startar seminariet kl. 17.00. Anländ gärna en stund innan seminariet, då vi kommer att ha mingel samt servera lättare tilltugg med start kl. 16.30. Vi avslutar som senast kl. 18.30.

Plats
Avega Öresund
STUDIO Malmö, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö.

Format
Delta på plats i Malmö eller via Teams.

Seminarium för deltagare på plats i Malmö
(Maxantal 40 pers. – så först tillkvarn.)

Föreläsning för dem på distans
(OBS! Ingen interaktion, endast lyssnande.)

Anmälan och mer information

Anmälningsformulär för deltagare både på plats och via Teams
Anmäl dig senast 23 oktober, oavsett hur ni önskar att delta

Jag accepterar att informationen jag lämnar kommer att sparas av mottagaren och eventuellt användas för att kontakta mig i framtiden för att skicka relevant information om andra evenemang som ni tror kan intressera mig. Jag kan enkelt avregistrera mig i dessa utskick om jag inte längre vill ha information från er genom att maila till gdpr@avega.se

Utvecklas med Avega!

Elevate är Avegas forum för kompetensutveckling där våra medarbetares intressen och behov styr innehållet. Syftet är att kunna erbjuda en plattform där såväl våra medarbetare som våra kunder kontinuerligt utvecklas.

Avega förbättrar företag, samhälle och människors liv genom digital transformation. Avega grundades 2000 och är sedan december 2017 ett dotterbolag till Tietoevry. Avega är etablerat i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Dela