Att leda team i hybridmiljö med hjälp av coachingtekniker

10 november, 2022

Att leda team i hybridmiljö med hjälp av coachingtekniker - - Avega Group AB

Är du agil ledare? Vill du bli bättre på att leda i distans- och hybridmiljöer?

Då är du varmt välkommen till denna lunchdragning där vi enkelt visar hur du som agil ledare kan använda coaching för att stärka ditt ledarskap, och möta hybridmiljöns särskilda utmaningar.

Distans- och hybridarbete har många fördelar men också en del utmaningar, inte minst inom ledarskap. Hur samverkar man och skapar tillhörighet i team eller organisationer i en hybridmiljö? Dessa frågor och fler berörs under föreläsningen, utifrån modeller för ledarskap och team-utveckling.

Vem ska gå?

Föreläsningen riktar sig till dig som jobbar med eller i agila team..

Vad lär jag mig?

Du får lära dig hur du genom att kombinera kunskaper och erfarenheter från det agila ledarskapet med coaching kan stärka ditt ledarskap, framför allt i hybridmiljöer.

Du kommer att introduceras för coachingtekniker för att:

  • Skapa öppenhet för utmaningar och att utvecklas – ett ”growth mindset”
  • Förstå underliggande faktorer till beteenden som begränsar teamets arbete
  • Bryta invanda mönster och öppna för nytänkande
  • Från ”push” till ”pull” – från att pusha lösningar till att samäga problem
  • Applicera agila värderingar och principer på ett djupare plan
  • Bättre möta komplexa problemställningar
  • Modeller för team-utveckling och ledarskap

Vi kommer att utgå från Lyssa Adkins ”Coaching Competency Framework”. Vi kommer också översiktligt att beröra Amy Edmondssons ”Teaming”, samt Gallups senaste undersökning om hybrid-arbete.

Om föreläsarna

Peter Alkeryd är agil coach och förändringsledare på Avega med mångårig erfarenhet av att stötta ledare och organisationer i att utveckla förmågor för att stärka ledarskap och bygga starka team. Peter är certifierad professionell coach (ICF-PCC) och NLP (Neuro Linguistic Programming) Master Practitioner. Han har lång erfarenhet av att som coach leda individer, ledare och team genom förändring. I uppdrag blandar Peter gärna utbildning, workshops och coaching.

Martin Hansson är agil coach på Avega och har erfarenhet av många olika roller, såsom team-coach, projektledare och agil transformationsledare. Martin brinner för att med agila metoder förbättra samverkan och produktutveckling

Dela