Möt fler medarbetare!

En Avegan har starkt fokus på samarbete, kunskapsförflyttning och kundens bästa, alltid med hög integritet och professionalism.

Möt Marianne Wiik

Business Intelligence-konsult på Avega

Marianne har jobbat på Avega sedan december 2021.

Vad gör du på Avega?

Jag är konsult inom Business Intelligence och sitter för närvarande 100% hos kund. Mitt primära fokus är att stötta affären i att fatta datadrivna beslut, vilket kortfattat innebär att bearbeta, transformera, och visualisera data efter mottagarens behov och frågeställningar.

Varför är Business Intelligence så spännande?

För mig är Business Intelligence en viktig komponent för det datadrivna beslutsfattandet, vilket jag ser som ett stöd för oss människor att frångå vår inneboende subjektivitet. Det datadrivna arbetssättet ser jag även som en släkting till vetenskaplig metod, och däri ligger mitt stora intresse för BI. Vidare är resan till ett datadrivet arbetssätt komplexare än man kan tro, det kan bli ett paradigmskifte i hur beslut fattas, budgetar sätts, och hur rapportering sker, en utmanande resa!

Beskriv ditt mest spännande uppdrag!

Jag är på mitt första uppdrag som konsult och har haft turen att hamna på ett spännande uppdrag, i ett härligt team, hos en riktigt intressant kund. Här finns en komplexitet där många aspekter av dataanalys måste tas i beaktande, såsom legala, arkitekturella, samt hur man arbetar framåt med kundens långsiktiga strategi i fokus.

I mitt team har jag även fått den ärofyllda titeln ”Head of AW”, ett förtroende jag tar på största allvar!

Vad är det bästa med Avega?

Mina kollegor! Det är en stor trygghet att ha sådan kompetens i sin organisation, speciellt när den kommer i kombination med ett starkt kundfokus och viljan att stötta varandra.

Vad är ditt roligaste minne på Avega?

Vi hade en familjedag på Gröna Lund där jag fick lyxen att bjuda med mina systersöner. Det var fantastiskt att få se dem ha så kul, att få träffa kollegors familjer, och att få äta sockervadd till lunch…

Beskriv en Avegan!

En Avegan har starkt fokus på samarbete, kunskapsförflyttning och kundens bästa, alltid med hög integritet och professionalism. Även om vi arbetar i den operativa verksamheten ska vi med våra varierande bakgrunder se hur vi kan bidra till kundens långsiktiga mål. Vi ska även vara en hjälpsam och närvarande kollega till kundens medarbetare.

Men, om frågan ställdes till min 7-åriga systerson skulle svaret vara: ”En Avegan är någon som åker karuseller och äter Nutellapannkakor hela dagarna”.

Det här visste du inte om mig

Jag är otroligt förtjust i Dr Who, från den 9:e doktorn och framåt. Detta är allt annat än en hemlighet men sedan 2004 har jag bara träffat två personer som delat detta intresse, och det är inte för att jag inte har försökt! Jag kan även i stort sett hela dialogen i Top Gun utantill.

Vill du också bli en Avegan?

Se alla våra lediga tjänster