Kundcase

Ny sajt lyfter Com Hem

Ny sajt lyfter Com Hem - - Avega Group AB

Ny sajt lyfter Com Hem

Com Hem bytte  ut hela sin visuella profil inklusive logotyp. Detta innebar en fullständig översyn av comhem.se som på kort tid anpassades utifrån den färg, form och känsla man ville förmedla. Man bytte samtidigt ut det åldrande CMS som tjänstgjort i många år för att möta nya krav på sökbarhet, mobilanpassning, prestanda, flexibilitet och utvecklingshastighet.

Den nya grafiska profilen innebar stora förändringar i presentationen av comhem.se som tidigare var fragmenterad och svårarbetad med en sidbaserad design. I och med ’rebrandingen’ gick Com Hem till en mer komponentbaserad arkitektur där antalet grafiska komponenter på sidan minskades och ett komponentbibliotek togs fram som underlättade för både utvecklare och designers. Detta gjorde designen på comhem.se mer enhetlig, minskade utvecklingstiden och lanseringen av nya comhem.se skedde inte bara inom utsatt tid utan även med väldigt hög kvalitet.

Nytt CMS och ny teknik

Det gamla CMS:et var svårarbetat för både redaktörer och systemutvecklare. Både utveckling och utrullning till produktion var tidskrävande och komplext. Systemet byttes ut mot ett modernt, molnbaserat CMS kombinerat med ny front-end teknik. Det nya CMS:et hanterar endast innehåll som till exempel artiklar av olika slag men inte logik eller sidlayout – en uppdelning som möjliggör en rik och snabb webupplevelse helt utan de begränsningar som kommit att förknippas med traditionella CMS. Ny front-end teknik möjliggjorde snabbare laddningstider och dynamiskt webb-gränssnitt (Single Page Application) utan att tappa sökmotoroptimering.

Sammantaget har Com Hem nu en väsentligt mer lättarbetad miljö med ny teknik, snabbare utvecklingstakt samt enklare och säkrare utrullning av nya versioner. Detta bidrar till att göra Com Hem till en än mer attraktiv arbetsplats för systemutvecklare.

Avegas roll: Avega bidrog med systemutveckling och arkitektur i Com Hems webbteam som genomfört denna transformation av Com Hems webplattform i nära samarbete med grafiker och redaktörer för att förverkliga moderniseringen av den nya websidan.
Teknik: EcmaScript 6, React, Redux, Less, HTML5, Java 8, Contentful, Continuous Delivery

Dela

Verksamheten i fokus när ICA Banken utvecklade företagsbank - - Avega Group AB

Nästa kundcase

Verksamheten i fokus när ICA Banken utvecklade företagsbank

Läs kundcase